The Dark Knights' Survey

The Dark Knight - March 1 2011, 4:20 PM

This survey has been realized by The Dark Knights.

It was not our intention to publish the findings of this survey we conducted for our personal purposes; we hoped the second round of Haiti's election should have been a matter of Haitians, by the Haitians, and for the Haitians only. Since a 100% of a foreign interest group, which has no interest at all in the welfare of the Haitian people, is deceptively attempting to influence the final result of the election in favor of one of the qualified candidates for the second round, however, we have decided to publish our findings.

The Dark Knights conducted this secret survey last week in the 10 Departments of Haiti.

The languages used were Creole, French, English and Spanish.

25000 (twenty-five-thousands) registered voters were questioned on their preferences of presidential candidates qualified to compete in the second round of Haiti election between Mrs. Mirlande Hyppolite Manigat and Mr. Michel Joseph Martelly.

The Dark Knights delegated 500 trained men and women to conduct this survey.

The numbers are rounded up. And the details are as follows:

1) Is education the main major problem of Haiti?

Answer 95% say yes, 5% confused about the question.

2) Should President Aristide endorse a candidate?

Answer: 70% say YES; 25% say NO; 3% say Aristide must stay Neutre; and 2% say Aristide personally would never endorse either one.
3) Between Manigat and Martelly which of them the most trusted for having a ready competent team to attack the problem of the economy of Haiti?

Answer: 78% say Manigat; 20% say Martelly; and 2% say none of them.
4) Between Manigat and Martelly which of them the most trusted for having a ready competent team to seriously attack the problem of Insecurity in Haiti?

Answer: 65% say Manigat; 35% say Martelly; 5% say none of them.
5) Between Manigat and Martelly which of them the most trusted for having a ready competent team to seriously attack the problem with the foreign policy?

Answer: 75% y Manigat; 20% say Martelly; 5% none of them.
6) Between Manigat and Martelly which of them the most trusted for having a ready competent team to seriously attack the problem of education in Haiti?

Answer: 78% say Manigat, 20 % say Martelly; 2% say none of them.
7) Between Manigat and Martelly which of them the most trusted for having a ready competent team to eliminate koze moun ap domi leve e fe tout bezwen yo anba tant yo?

Answer: 79% say Manigat; 20 % say Martelly
8) Between Manigat and Martelly which of them the most trusted for having a ready competent team to seriously engage Haitian people to reconciliating?

Answer: 80% say Manigat and 20% say Martelly.

9) Between Manigat and Martelly which of them the most trusted for having a ready competent team to seriously working on the removal of the MINUS-TAH?

Answer: 65% say Manigat and 35% say Martelly.

10) Between Manigat and Martelly which of them the most trusted for having a ready competent team to seriously attack the problems with the prostitution and all other social vices Haiti has been confronted?

Answer: 80% say Manigat and 20 % say Martelly.

11) Between Manigat and Martelly which of them most likely, or is willing to continue President Rene Garcia Preval's agenda, or/and most likely in a friendship relation with President Preval or being comfortable in his circle?

Answer: 70% say Martelly; 20% say Manigat; and 10% have diverse opinions.

12) Between Manigat and Martelly which of them the most trusted with the dignity of the Haitian people?

Answer: 80% say Manigat and 20% say Martelly.

13) Between Manigat and Martelly which of them most likely to be corrupted, or become corrupted if elected?

Answer: 80% say Martelly and 20% say Manigat.

Remarks:

1) Mirchel Martelly has a 20% potential voters stuck to him
2) Mirlande Manigat has a 50% potential voters stuck to her
3) 1% potential voters wish the election was cancelled
4) 29% potential voters swinging between the candidates
5) 20% potential swinging voters tend to vote for Manigat
6) 9% potential swinging voters tend to vote for Martelly
7) Manigat is very strong the zones the population either more educated or care more about education; for instance, in the big cities except Jacmel, Petion Ville, and Leogane where Martelly is very strong.

But Manigat might bring big differences, although she doesn't need to, in Martelly's strongholds if she hardly campaign.

8) Voters tend more to vote for Manigat than Martelly in President Aristide's Strongholds.

9) In the music: 85% compa musicians are in favor of Manigat, the Hip hop musicians are dramatically divided; 90% Racine musicians in favor Manigat.

10) Diverse artists or Haitians Stars: 65% are in favor Manigat.

11) 80% Police Nationale and APENA Officers are in favor of Manigat

The Dark Knights

The Great King is Coming

Return to Message List

Comments

Nyc Dark Knight says...

BRIDES used The Dark Knights'survey to give the edge to Martelly on Manigat. C'est encore une deception dans cette... more »